Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 71
AlıntıCevaplaKonu: Harita (Map) oluşturma Gönderim Zamanı: 29.Şubat.2008 saat 11:17
Bu bölümde yeni bir harita oluşturmayı öğreneceğiz.
Menüden File> New'i seçin.
Oluşturacağınız haritaya isim verin ve OK' e tıklayın.
OK'e tıkladığınız zaman oyunun dosyasındaki Levels klasöründe içinde gerekli dosyaların olduğu bir klasör oluşacak. Oluşan klasördeki en önemli dosya ise .cry uzantılı dosyadır. Bir haritayı Sandbox'da açmak için File>Open ve Levels klasöründen istediğiniz haritanın klasörünü seçin ve içindeki .cry uzantılı dosyayı açın. Haritanın açılması biraz zaman alabilir.
Haritaya Alan Ekleme
Şimdi boş bir haritamız var. Üzerinde dolaşabileceğimiz bir alana ihtiyacımız var. Bunun için auto generate'den faydalanacağız.
Menüden Terrain>Edit Terrain'i seçin.
Şimdi ise açılan penceredeki menüden Tools>Generate Terrain'i seçin.
Aşağıdaki pencerede ise alanı istediğiniz şekilde yapabilmeniz için bazı ayarlar göreceksiniz. Aşağıda gördüğünüz seçeneklerin ne anlama geldiğini açıklayalım.
Şimdilik varolan ayarlar kalsın. OK'e tıklayın. Daha sonra aşağıdaki gibi bir görüntü göreceksiniz.
Gördüğünüz gibi yukarıda beyaz ve siyah kısımlar var. Beyaz olan kısımlar yüksek kısımları gösterir (bir alan ne kadar açık beyaz ise o kadar yüksek olur). siyah olan kısımlar ise alçak olan kısımları gösterir (aynı şekilde bir alan ne kadar koyu siyah ise o kadar alçak olur.)
Şimdi pencereyi kapatmak için OK'e tıklayın. Daha sonra ise File>Generate Surface Texture'yi seçin.
Çıkan pencerede ise alanın dokusunun kalitesini ayarlıyoruz. İsterseniz ayarlara dokunmayabilirsiniz. Kaliteli olması için de High Quality'i seçebilirsiniz (bu biraz zaman alabilir ama alanın dokusu daha kaliteli olur). Ve daha sonra OK'e tıklayın.
Ve sonunda alanımızı hazırlamış olduk. Ctrl+G yaparak alanda dolaşabilirsiniz. Not: Eğer Ctrl+G yapınca oyuna girmezse yaptığınız haritayı kaydedin, programı kapatıp açın, yaptığınız haritayı açıp tekrar Ctrl+G yapın.
Gönderilenler: 12
AlıntıCevapla Gönderim Zamanı: 24.Nisan.2008 saat 18:53
Orjinalini yazan: Xerox
tmm bunlarin hepsini aynen yapiyorum ama map suyun altinda olusuyo yardim edersen sevinirim
Arkadaşım haritayı çizerken mouse'i biraz daha bastırırsan yaptığın alan daha yüksek olacaktır. Yani çizdiğin yer ne kadar siyah olursa orası o kadar yüksek olur ama çizdiğin yer ne kadar beyaz olursa alan o kadar alçak olur. Beyaz yerleri yüksetmek için tekrar üzerinden geçmen yeterli.
Gönderilenler: 11
AlıntıCevapla Gönderim Zamanı: 27.Temmuz.2008 saat 08:52
Haritanyn dümdüz olmasyny istiyorum yani arabalar rahat bi ?ekilde gideek ayny normal oyunda oldu?u gibi olmasyny istiyorum ne yapmalyyym çok engebeli oluyo arablar devriliyor :D
Gönderilenler: 71
AlıntıCevapla Gönderim Zamanı: 30.Temmuz.2008 saat 22:36
Orjinalini yazan: YalovaBoy
Haritanyn dümdüz olmasyny istiyorum yani arabalar rahat bi ?ekilde gideek ayny normal oyunda oldu?u gibi olmasyny istiyorum ne yapmalyyym çok engebeli oluyo arablar devriliyor :D
O zaman mouse tu?una fazla basyly tutarak bembeyaz olunca byrak. DÜmdüz bir alana sahip olacaksyn ;)
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma