Maksimum Eğlence Ana Sayfa
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Harita (Map) oluşturma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
byflash Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 71
  Alıntı byflash Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Harita (Map) oluşturma
    Gönderim Zamanı: 29.Şubat.2008 saat 11:17
Bu bölümde yeni bir harita oluşturmayı öğreneceğiz.

Menüden File> New'i seçin.

Oluşturacağınız haritaya isim verin ve OK' e tıklayın.

OK'e tıkladığınız zaman oyunun dosyasındaki Levels klasöründe içinde gerekli dosyaların olduğu bir klasör oluşacak. Oluşan klasördeki en önemli dosya ise .cry uzantılı dosyadır. Bir haritayı Sandbox'da açmak için File>Open ve Levels klasöründen istediğiniz haritanın klasörünü seçin ve içindeki .cry uzantılı dosyayı açın. Haritanın açılması biraz zaman alabilir.

Haritaya Alan Ekleme

Şimdi boş bir haritamız var. Üzerinde dolaşabileceğimiz bir alana ihtiyacımız var. Bunun için auto generate'den faydalanacağız.

Menüden Terrain>Edit Terrain'i seçin.

Şimdi ise açılan penceredeki menüden Tools>Generate Terrain'i seçin.

Aşağıdaki pencerede ise alanı istediğiniz şekilde yapabilmeniz için bazı ayarlar göreceksiniz. Aşağıda gördüğünüz seçeneklerin ne anlama geldiğini açıklayalım.

> Feature Size: Alanın büyüklüğünü belirler.
> Bumpiness/Noise: Alanın engebelerin sıklığını, derecesini belirler.
> Detail: Alandaki detaylı alanların sıklığını belirler.
> Variation:Alanın etrafında oluşacak küçük adaların sıklığını belirler.
> Blurring: Alanın düzgünlüğünü belirler.
> Sharpness(Exp. Base): Alanın sivriliğini, keskinliğini belirler.
> Sharpness (Freq. Step): Alanın keskin kısımlarının sıklığını belirler.

Şimdilik varolan ayarlar kalsın. OK'e tıklayın. Daha sonra aşağıdaki gibi bir görüntü göreceksiniz.

Gördüğünüz gibi yukarıda beyaz ve siyah kısımlar var. Beyaz olan kısımlar yüksek kısımları gösterir (bir alan ne kadar açık beyaz ise o kadar yüksek olur). siyah olan kısımlar ise alçak olan kısımları gösterir (aynı şekilde bir alan ne kadar koyu siyah ise o kadar alçak olur.)

Şimdi pencereyi kapatmak için OK'e tıklayın. Daha sonra ise File>Generate Surface Texture'yi seçin.

Çıkan pencerede ise alanın dokusunun kalitesini ayarlıyoruz. İsterseniz ayarlara dokunmayabilirsiniz. Kaliteli olması için de High Quality'i seçebilirsiniz (bu biraz zaman alabilir ama alanın dokusu daha kaliteli olur). Ve daha sonra OK'e tıklayın.

Ve sonunda alanımızı hazırlamış olduk. Ctrl+G yaparak alanda dolaşabilirsiniz.
Not: Eğer Ctrl+G yapınca oyuna girmezse yaptığınız haritayı kaydedin, programı kapatıp açın, yaptığınız haritayı açıp tekrar Ctrl+G yapın.

Düzenleyen byflash - 03.Mayıs.2008 saat 13:03
harbi...
Yukarı Dön
vampireboy42 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 18
  Alıntı vampireboy42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01.Mart.2008 saat 16:11
Clap 
Haydeee
Yukarı Dön
Evanesco Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 3
  Alıntı Evanesco Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09.Mart.2008 saat 16:59
Clap
Unutma Dünya Bir Günlük Değil
Yukarı Dön
fat304h Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 26
  Alıntı fat304h Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18.Nisan.2008 saat 19:46
teşekkürler ne zamandır bunu arıyordum tşk byflash
Beni seviyormusun dedim seviyorum dedi ne kakadar dedim ölene kadar dedi ispatla dedim öldü enayi
Yukarı Dön
fat304h Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 26
  Alıntı fat304h Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18.Nisan.2008 saat 19:49
Clap
Beni seviyormusun dedim seviyorum dedi ne kakadar dedim ölene kadar dedi ispatla dedim öldü enayi
Yukarı Dön
Xerox Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
  Alıntı Xerox Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24.Nisan.2008 saat 17:56
tmm bunlarin hepsini aynen yapiyorum ama map suyun altinda olusuyo yardim edersen sevinirim
Yukarı Dön
chatnyurur Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Gönderilenler: 12
  Alıntı chatnyurur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24.Nisan.2008 saat 18:53
Orjinalini yazan: Xerox

tmm bunlarin hepsini aynen yapiyorum ama map suyun altinda olusuyo yardim edersen sevinirim

Arkadaşım haritayı çizerken mouse'i biraz daha bastırırsan yaptığın alan daha yüksek olacaktır. Yani çizdiğin yer ne kadar siyah olursa orası o kadar yüksek olur ama çizdiğin yer ne kadar beyaz olursa alan o kadar alçak olur. Beyaz yerleri yüksetmek için tekrar üzerinden geçmen yeterli.
ρяєραяє fσя υηfσяєѕєєη cσηѕєqυєηcєs...
Yukarı Dön
YalovaBoy Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 11
  Alıntı YalovaBoy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27.Temmuz.2008 saat 08:52
Haritanyn dümdüz olmasyny istiyorum yani arabalar rahat bi ?ekilde gideek ayny normal oyunda oldu?u gibi olmasyny istiyorum ne yapmalyyym çok engebeli oluyo arablar devriliyor :D
Yukarı Dön
byflash Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Gönderilenler: 71
  Alıntı byflash Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30.Temmuz.2008 saat 22:36
Orjinalini yazan: YalovaBoy

Haritanyn dümdüz olmasyny istiyorum yani arabalar rahat bi ?ekilde gideek ayny normal oyunda oldu?u gibi olmasyny istiyorum ne yapmalyyym çok engebeli oluyo arablar devriliyor :D

O zaman mouse tu?una fazla basyly tutarak bembeyaz olunca byrak. DÜmdüz bir alana sahip olacaksyn ;)
harbi...
Yukarı Dön
CryEngine Öğrenci Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 18
  Alıntı CryEngine Öğrenci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30.Aralık.2008 saat 20:03
Yaptım fakat hiç bir dosya yok yani araba insan silah gibi

I
        I   I
       I    I
     &n
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Copyright ©2001-2007 Web Wiz Forum

Bu Sayfa 0,063 Saniyede Yüklendi.