Maksimum Eğlence Ana Sayfa
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

AI Devriye Oluşturma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
byflash Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 71
  Alıntı byflash Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: AI Devriye Oluşturma
    Gönderim Zamanı: 25.Şubat.2008 saat 16:51
AI DEVRİYE OLUŞTURMA

Bu bölümde oluşturduğumuz AI düşman modeline devriye yaptıracağız. Şimdilik bu devriyeyi 2 nokta arasında yapacağız yani düşmanımız bizim belirttiğimiz 2 noktaya gidecek.

AI düşman modelini haritanıza yerleştirdikten sonra RollupBar'dan Objects sekmesinde AI'yi seçin ve onun altından da TagPoint'e tıklayın. Ve bu tag point'i haritanızda düşmanınızdan 10 metre öteye (yada düşmanınızın gidebileceği herhangi bir yere) yerleştirin (bu otomatik olarak TagPoint1 olarak adlandırıldı).

Şimdi bunu tekrarlayarak bir tag point daha oluşturun ve herhangi bir yere koyun (bu da otomatik olarak TagPoint 2 olarak adlandırıldı). Daha sonra ise AI düşmanınızı seçin ve RollupBar'da biraz aşağıda Flow Graph'ın altında bulunan Create butonuna tıklayın.

Daha sonra ona AIPatrol1 ismini koyun. Bu sayede ilerde daha çok flowgraph yaptığınız zaman isminden hatırlayabilirsiniz.

Daha sonra açılan pencerede, ortada bir gri alan göreceksiniz. Bu gri alana sağ tıklayın ve Add node > Misc > Start'ı tıklayın.
Eğer gri alanda birşey göremezseniz daha dikkatli bakın. Biryerlerde küçük bir nokta göreceksiniz. Gördüğünüzde, bu noktaya mouse tekerleği ile yakınlaşın. Yakınlaştıktan sonra bunu göreceksiniz:

Daha sonra ise yine sağ tıklayın ve Add node > Logic > Any'i tıklayın.

Şimdi ise aşağıdaki gibi Start'ın içinde bulunan output'a tıklayın ve sürükleyin. Bir okun çıktığını göreceksiniz.bunu Logic:Any'de bulunan in1'e sürükleyin.

Tekrar sağ tıklayın ve Add node > AI > AIGotoSpeedStance'ye tıklayın.

Şimdi Flow Graph penceresini kapatmadan haritanızdaki AI'yı seçin (seçiliyse bırakın), AIGotoSpeedStance'ye sağ tıklayın ve Assign selected entity'e tıklayın.
Daha sonra Logic:Any'deki out'a tıklayın ve onu AIGotoSpeedStance'deki Sync'e sürükleyerek bağlayın. Ve böyle bir görünüm olması gerekiyor:

Daha sonra tekrar sağ tıklayın ve Add node > Entity > EntityPos'a tıklayın.

Daha sonra Flow Graph penceresini kapatmadan TagPoint1'i seçin. Ve Entity:EntityPos'a sağ tıklayın ve Assign Selected Entity'e tıklayın. Ve Entity:EntityPos'da bulunan pos'u AIGotoSpeedStance'deki pos'a bağlayın. Daha sonra böyle bir görünüm olması gerekiyor:

Daha sonra ekranınızın aşağısında bulunan AI/Physics butonuna tıkladığınızda AI düşman'ınızın TagPoint1'e doğru gittiğini göreceksiniz.

Şimdi Flow Graph penceresinde gri alana sağ tıklayın ve tekrar Add node > Entity > EntityPos'a tıklayın. Ve bu sefer haritanızdan TagPoint2'yi seçin ve oluşturduğunuz ikinci Entity:EntityPos'a sağ tıklayın ve Assign Selected Entity'e tıklayın. Ve yine bir AIGotoSpeedStance oluşturun ve bunda da AI düşmanınızı seçerek yine Assign Selected Entity yapın. Ve yine aynı bağlama işlemini yapın. Hepsi aşağıdaki gibi olmalı:

Şimdi ise Logic:Any'de bulunan in2'yi aşağıdaki gibi en son AIGotoSpeedStance'deki succeeded'e bağlayın.

Ve şimdi yine AI/Pshysics butonuna tıklayarak test edin. Bunları tekrar ederek bağlantılar arasındaki ilişkileri anlayabilir ve daha çok TagPoint oluşturarak AI'nızın daha geniş alanlarda devriye yapmasını sağlayabilirsiniz.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Düzenleyen byflash - 03.Mayıs.2008 saat 13:02
harbi...
Yukarı Dön
fat304h Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 26
  Alıntı fat304h Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01.Mayıs.2008 saat 17:02
MÜKEMMEL
Beni seviyormusun dedim seviyorum dedi ne kakadar dedim ölene kadar dedi ispatla dedim öldü enayi
Yukarı Dön
toneturk Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 38
  Alıntı toneturk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13.Temmuz.2008 saat 01:02
hmm süper ama araçla nasıl devriye yaptırırız
Yukarı Dön
Ystekli Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
  Alıntı Ystekli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21.Temmuz.2008 saat 10:24

ya olmuo abi denedim

Yukarı Dön
byflash Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Gönderilenler: 71
  Alıntı byflash Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21.Temmuz.2008 saat 16:59
Olmuyo gibi bi deyi? yanly?. Biryerlerde hata yapyyorsun. Olmasa zaten buraya eklenmez...
harbi...
Yukarı Dön
CryEngine Öğrenci Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 18
  Alıntı CryEngine Öğrenci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10.Ocak.2009 saat 10:17
Sanırım Ben bir Hata Yapıyorum Aı/Pyshics e tıkladığımda aı hıp hızlı bir hareket yapıyor ama olduğu yerde hiç yürüme olmuyor

I
        I   I
       I    I
     &n
Yukarı Dön
CryEngine Öğrenci Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 18
  Alıntı CryEngine Öğrenci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10.Ocak.2009 saat 10:33

Yeniden Kontrol Ettim Fakat Olmadı Acaba Tag Pointleri Yerleştirdiğim yerlerde bir sorun varmıdır

I
        I   I
       I    I
     &n
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Copyright ©2001-2007 Web Wiz Forum

Bu Sayfa 0,063 Saniyede Yüklendi.