Maksimum Eğlence Ana Sayfa
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

AI Drive Path (Araç Güzergahı) Oluşturma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
byflash Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 71
  Alıntı byflash Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: AI Drive Path (Araç Güzergahı) Oluşturma
    Gönderim Zamanı: 25.Şubat.2008 saat 17:11

Bu bölümde ise AI drive path oluşturmayı öğreneceğiz. Yani AI, araca bindikten sonra bizim çizdiğimiz yola göre hareket edecek. Ama ilk önce AI'yı araca bindirme flow graph'ını oluşturmalısınız.

Bunu yaptıktan sonra RollupBar'dan AI'ya tıklayın ve oradan da AIPath'ı seçin.

Şimdi arabanın gitmesini istediğimiz yolu çizeceğiz (üst tarafta Align to Terrain'in seçili olduğuna emin olun). Bunu aynı yol çizer gibi çizin. Bitmesini istediğiniz yerde çift tıklayın.

Şimdi bir drive path oluşturmuş olduk. Sağ tarafta AI Path altında bulunan AI_Drive ismini istediğiniz gibi değiştirin (daha sonra hatırlayacağınız bir isim olsun.)

Ve yine sağ tarafta bulunan AI Path Params'ın altında bulunan Road'ın işaretini kaldırın. Yani False olarak bırakın.

Şimdi araca binme flow graph'ını oluşturduğunuz AI'ye tıklayın ve flow graph'ı açın (flow graph'ın altında Open butonuna tıklayın).

Şimdi bu flow graph'dan devam edeceğiz. Vehicle:Enter'da seat kısmının Driver olduğuna emin olun. Eğer driver değilse seat'a tıklayın ve sağ taraftaki bölümde seat yazan kısımdan değiştirin.

Şimdi yine gri alana sağ tıklayın ve Add Node>AI>AIFollowPathSpeedStance'ye tıklayın.

Şimdi oluşturduklarımıza bir göz atalım:

Şimdi en son oluşturduğumuz AIFollowPathSpeedStacnce'ye tıklayın ve sağ tarafta bulunan Inputs kısmının altında bulunan Path Name kısmına oluşturduğunuz drive path'in ismini yazın.

Şimdi aracı seçin ve AIFollowPathSpeedStance'ye sağ tıklayın ve Assign Selected Entity'e tıklayın.

Daha sonra Vehicle:Enter'daki succeeded'e tıklayıp sürükleyin ve AIFollowPathSpeedStance'deki Sync'e aşağıdaki gibi bağlayın.

Şimdi haritanızda bunu Ctrl+G yaparak veya AI/Pshysics butonuna tıklayarak test edin.

Düzenleyen byflash - 03.Mayıs.2008 saat 13:39
harbi...
Yukarı Dön
toneturk Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 38
  Alıntı toneturk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12.Temmuz.2008 saat 23:56
teşekkürler dostum yanlız bu güzergahı  ciziyoruzya onu nasıl sonradan uzatıcaz bi bilgin varmı acaba?
Yukarı Dön
YalovaBoy Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 11
  Alıntı YalovaBoy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31.Temmuz.2008 saat 01:54
yapamadym kafam kary?ty :D
önce yol yaratyyorum yol gözükmüyor  onu geçtim arabada gitmior
içine adam koymadym ama :D
onu nasyl yapacam resimlerde kafam kary?ty ?u anlatymlar video olsa 10 numara olur harbi
Yukarı Dön
toneturk Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı toneturk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02.Eylül.2008 saat 15:02
sh*t ya  Road  oluşturdum mal şey gitmiyo :S AIpaht ne alaka aq ya
Yukarı Dön
musa_06 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 16
  Alıntı musa_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05.Eylül.2008 saat 00:44
arakasım dıkatını ıyıce versen yaparsın
Yukarı Dön
toneturk Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı toneturk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05.Eylül.2008 saat 01:18
yapıyorum zatende
hem road oluşturuyorum hem  aipaht uzun suruyo :S
Yukarı Dön
musa_06 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı musa_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05.Eylül.2008 saat 16:11

suan bende anlamadım :D

Yukarı Dön
musa_06 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı musa_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05.Eylül.2008 saat 16:12
bir yerde yanlış yapmıs sın sen
Yukarı Dön
aomero1234 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
  Alıntı aomero1234 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09.Ocak.2010 saat 16:42
Aı ne ya bi anlamadım bide part lazım
MagNa beni benimle bırak
Yukarı Dön
burkiturki Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
  Alıntı burkiturki Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13.Haziran.2010 saat 23:55
bide bu arabayı nasıl hızlandırıyoz
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Copyright ©2001-2007 Web Wiz Forum

Bu Sayfa 0,063 Saniyede Yüklendi.