Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 71
AlıntıCevaplaKonu: AI Araca Binme Gönderim Zamanı: 26.Şubat.2008 saat 19:16
Bu bölümde oluşturduğumuz AI'yı arabaya bindirme komutu vermeyi öğreneceğiz.
Bir araba oluşturarak başlayalım.
Ve bir AI düşman modeli oluşturun (Archetype Entity bölümünden). Eğer aşağıdaki resimdeki klasörler yoksa üst menüden View>Open View Pane>Database View'e girin ve daha önce anlattığımız gibi Load Library'den asian_new.xml'i yükleyin.
Daha sonra oluşturduğunuz AI'yı seçin ve Flow Graphîn altında bulunan Open butonuna tıklayın.
Ve istediğiniz ismi verin. Biz enter1 ismini vereceğiz.
Aşağıda görüldüğü gibi açılan pencerenin ortalarında bulunan gri alana sağ tıklayın ve Add Node>Misc>Start'ı tıklayın. Daha sonra gri alanın herhangi bir yerinde küçük bir nokta oluşacak. Bu noktaya mouse'unuzun tekerleği ile yakınlaşın.
Daha sonra yine gri alana sağ tıklayın ve Add Node> Entity>EntityId'yi tıklayın.
Daha sonra yine gri alana sağ tıklayın ve Add Node>Vehicle>Enter'i tıklayın.
Böylece üç kutumuz oldu.
Şimdi oluşturduğunuz aracı seçin.
Daha sonra EntityID'ye sağ tıklayın ve Assign Selected Entity'e tıklayın.
Şimdi AI'nizi seçin.
Vehicle:Enter'a sağ tıklayın ve Assign Selected Entity'i seçin.
EntityID'deki Id kısmına tıklayın, mouse ile sürükleyerek Vehicle:Enter'daki VehicleId=0'a bağlayın.
Şimdi output'a tıklayın.
Ve onu da aşağıdaki gibi Sync'e sürükleyin ve bağlayın.
Daha sonra Vehicle:Enter'daki Seat'a tıklayın ve sağ kısımdaki Seat kısmından AI'nın oturacağı koltuğu seçin.
Ve işlem tamam. Şimdi geriye test etmek kalıyor. Test etmek için Ctrl+G ile oyuna girin veya ekranınızın alt tarafında bulunan AI/Pshychs butonuna tıklayın.
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 38
AlıntıCevapla Gönderim Zamanı: 12.Temmuz.2008 saat 19:08
ok çözdüm arkadaşlar neden olmadıgını buldum oyunu save leyin sonra AI menüsündeki seçeneklerden bi kaçını seçin mesela Greate Waypoint ben bunları yaptım ya save den sorna işler hale geldi yada bu AI menüsündekilerinde bi kaçını seçince
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma